LIBANON - A KÖZEL- KELET GYÖNGYSZEME,

A CÉDRUSOK FÖLDJE


A jelentkezés lezárult!


Zarándoklat Szent Charbel, maronita szerzetes sírjához


 


Libanon a Közel-Keleten, a Földközi-tenger keleti partjánál, három kontinens találkozási pontjánál található. Az ország évszázadokon át számos civilizációnak adott otthont, melynek nyomait ma is fellelhetjük. Híres fantasztikus természeti szépségeiről, a libanoniak vendégszeretetéről és a fenséges konyhájáról - ezért járja a mondás, hogy „szerencsés ember, aki Libanonban éhezik meg.” A táj változatosságát mutatja, hogy a hegyekben síelőket és a tengerben fürdőzőket csak 30 perc autóút választja el.

Utazási időpont: 2018. október 21-27.

Utazással együtt: 7 nap, 6 éj

Utazás: a Turkish Airlines menetrend szerinti járatával, a helyszínen kényelmes autóbusszal

 

 

PROGRAM:

 

1. nap : Budapest- Bejrút

Találkozás Budapest,Liszt Ferenc Reptér 2A Terminálján 11.45- kor.00oo Elutazás a TurkishAirlines 1034-es járatával 13.50-kor, érkezés Isztambulba 16.55-kor. Továbbutazás Isztambulból 21.00-kor, érkezés 22.55-kor Bejrútba, a Rafic Hariri Reptérre. Transzfer a bejrúti vagy környéki szállásra.

2. nap : Bejrút- Harissa

Reggeli után 9 órakor találkozó a szálloda lobbyjában a helyi idegenvezetővel. A nap során Libanon fővárosával, a kultúrák nagy olvasztótégelyével ismerkedünk meg. A gyönyörű fekvésű várost méltán hívják a „Kelet Párizsának”. Fő látványosságai a festőien szép Galambok sziklák, a Nemzeti Múzeum, valamint a Szent György ortodox templom és a Saydet El Nourieh kápolna. A nap során lehetőségünk lesz ellátogatni egy souk-ba (piacra), ahol megkóstolhatunk egy tipikus arab fűszeres kávét és a forgatagban megcsodálhatjuk a helyi kézműves termékeket, ékszereket és fűszereket.Majd Harissa-ba, a hegyoldalban található Szent Szűz szoborhoz látogatunk fel, ahonnan káprázatos kilátás tárul elénk a fővárosra. Vacsora, szállás Bejrútban vagy környékén.

3. nap: Szidón – Türosz- Maghdouche

Reggelit követően az egykori főníciai várost, a Földközi-tenger partján fekvő Szidónt keressük fel, melynek története a Kr.e. IV. évezredig nyúlik vissza. Az ókori gazdag kereskedőváros gyönyörű arany és ezüst ékszereiről, valamint pompás üvegtárgyairól volt híres. Nevezetességei a keresztesek idejéből származó Tengeri várkastély, Szappanfőzők háza, Üvegfúvók műhelye. Ezt követően utunk a Bejrút-tól 80km-re délre fekvő Türoszba vezet, amelynek jelentése szikla, mivel a város eredetileg sziklára épült. A város az UNESCO Világörökségéhez tartozik. A legenda szerint itt született Europé és Dido. Megtekintjük a római időkből származó diadalívet, fürdőket, a látványos Hippodromot és a nekropoliszi ásatásokat. Majd a Maghdouche-ban található Saydet El Manatara szentélyhez látogatunk, amely a hagyomány szerint Szűz Mária tartózkodási helye volt, amíg Jézus a környéken tanított. Vacsora és szállás, mint előző nap.

 4. nap: Büblosz- Annaya

Reggelit követően utazás Bübloszba, a világ egyik legősibb, kb. 7000 éves városába, amelynek neve a görög biblia szóból származik, jelentése „könyvek”. Ez volt az a főníciai kikötő, ahol az írásra használt papiruszt hajóra rakták és szállították az akkor ismert világ minden tájára. A városban több kultúra nyomát is fellelhetjük, ezért ez az ország leggazdagabb régészeti lelőhelye. Látnivalói a fellegvár, a régi kikötő és a Szent János-Márk székesegyház. Majd utazás Annaya-ba, a Saint Charbel kolostorhoz, akinek névadója maronita szerzetes, a Kelet nagy misztikus szentje. VI. Pál pápa 1968-ban boldoggá, majd 1977-ben szentté avatta. Szent Charbel atya sírjához évente zarándokok tömegei indulnak meg, nyughelyénél pedig számos imameghallgatás és csodás gyógyulás történt. Ma a 19. század Pater Pio-jaként tartják számon. Szentmise. Vacsora és szállás, mint előző nap.

5. nap: Saydet el Nourieh- Qoshaya-Cedars

Reggeli után a Saydet El Nourieh díszes, ma is működő ortodox monostorát keressük fel, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tengerre és a környékre. Ezt követően a Szent völgyben található qoshaya-i Szent Antal sziklakolostorba látogatunk, amely már a XII. századtól kezdve szerzeteseknek ad otthont. Majd a Bibliában is többször szereplő, 2000 méter magasan fekvő Cédrusok erdejébe látogatunk, amely egyben az ország jelképe is. A turistákat cédrusfából készített fafaragásokat és

egyéb kézműves termékeket kínáló ajándéküzletek sokasága várja. Vacsora, szállás mint előző nap.

6. nap: Baalbeck- Ksara Anjar

Reggelit követően utazás a látványos Bekaa völgyön át Baalbeck-be (régi nevén Heliopolisz), ahol Libanon legkolosszálisabb római kincsei találhatóak. Megcsodáljuk a domb tetején álló akropolisz monumentális, de finoman kidolgozott római templomait, melyek Jupiter, Bacchus és Vénusz tiszteletére épültek. Ezt követően a Ksara-i borvidéket látogatjuk meg. Majd továbbutazás Anjar-ba, az Omayyadok egykori városába, ahol értékes archeológiai maradványokat csodálhatunk meg. Vacsora és szállás mint előző nap.

7. nap: Bejrút- Budapest

Transzfer a reptérre, indulás 06.30-kor Bejrútból, érkezés Isztambulba 08.25-kor. Továbbutazás Isztambulból 11.55-kor, érkezés Budapest Liszt Ferenc Reptér 2B Terminálra 12.55-kor a Turkish Airlines 1033 –as járatával.

 

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: színvonalas, középkategóriás szállodában Bejrútban vagy környékén

Ellátás:félpanzió

Részvételi díj: 333.000 Ft + 45. 000 Ft reptéri illeték (ennek összege változhat) + 20 $ vízumdíj, amely belépéskor a bejrúti reptéren fizetendő

Az ár 40 fő fizető utas esetén érvényes.

 

Az útlevélnek a kiutazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Libanonba utazáskor az útlevél nem tartalmazhat izraeli pecsétet.

VISA-t a Bejrúti reptéren állítanak ki, melynek összege: 20 $.

A VISA-hoz szükséges egy fénykép, útlevélről egy fénymásolat és 1 db kitöltött vízumkérő lap.

 

A túra teljes időtartama alatt helyi angol nyelvű idegenvezető és magyar csoportkísérő vezeti a csoportot.

Az alapár tartalmazza az utazás költségét, a megjelölt ellátást, idegenvezetők költségeit, transzfereket, a belépőket és borravalókat.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk.

 

 

Jelentkezési lehetőség csak a plébánia irodájában lehetséges, 200ezer Ft előleg befizetésével. Az utazás korlátolt létszáma miatt: 2018. június 11-től június 22 ig. Amennyiben a létszám előbb betelt, jelentkezést már nem tudunk elfogadni.


FacebookTwitterGoogle bookmark