A JELENTKEZÉS LEZÁRULT


Szentföld – az ötödik evangélium

Ezeréves emlékek – 21. századi szolgáltatások
Utazási időpont: 2017. október 19-25.


Utazással együtt: 7 nap, 6 éjszaka

Utazás: Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon repülőgéppel, Izraelben légkondicionált autóbusszal


PROGRAM:

1. nap – Budapest - Tel Aviv, Jaffa

Találkozás reggel 7.30-kor a Liszt Ferenc Reptér 2B Terminálján, elutazás Budapestről 10.20-kor az UP by El-Al LY 2366-os járatával, érkezés Tel Avivba 14.30-kor. Séta keretében ismerkedés Tel-Avivval és Jaffa óvárosával, ahonnan szép kilátás nyílik a városra és a régi kikötőre, majd transzfer a szálláshelyre. Vacsora és szállás Nazarethben.

2. nap – Galilea

A Genezareti tó környéke az evangélium legszebb eseményeit idézi. A Nyolc boldogság hegyén áll a Hegyi Beszéd temploma. Tabgha – a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne. Péter primátusának templománál megemlékezünk a Tanítványok előtt megjelenő Jézusról. Capernaumban lakott – Péter házában – Jézus, és az itteni zsinagógában tanított. Csónakázunk a Genezáreti tavon, meglátogatjuk a Jordánnál lévő hagyományos keresztelőhelyet, Yardenitet. Ebédre ne hagyjuk ki a csak itt kapható szent Péter halat! Vacsora, szállás mint előző nap.

3. nap – Akko, Haifa

Reggeli után látogatás az egyik legrégebbi városban, Akkoban, mely a keresztes lovagok emlékét őrzi. Egyedi a hangulata, mivel a kereszténység és a muzulmán hitvilág és építészet keveredik benne. Továbbutazás Haifaba, az ország legszebb városa közelében a Karmel-heggyel. Itt a karmelita kolostor és a Stella Maris templom és Illés Próféta barlangjának megtekintése, szentmise, azután a Bahai kertben gyönyörködhetünk. Vacsora, szállás, mint előző nap.

4. nap – Kána, Nazareth

Délelőtt Kána – a Kánai Menyegző templomának megtekintése, ez Jézus első csodatételének helyszíne, majd utazás Nazarethbe, ahol az Angyali Üdvözlet templomát, amely a barlangot és Mária házát rejti, valamint Mária kútját kereshetik fel utasaink, ahová a Szent család is vízért járt. Utazás a Tabor-hegyre, Urunk színeváltozásának színhelyére, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a völgyre. Vacsora, szállás Betlehemben.

5. nap – Jeruzsálem

Egész napos városnézés Jeruzsálemben. Az Olajfák hegyéről lesétálva, megállunk a Dominus Flevit kis templománál, ahol Jézus megsiratta Jeruzsálemet. Virágvasárnapon a hívők ugyanezen – a Jézus által is megtett úton – érkeznek a városba. A Getsemani kertben lévő Minden népek templomába látogatunk. Ezen a helyen töltötte utolsó éjszakáját Jézus, itt árultatott el. Innen követjük útját a Via Dolorosan –Siratófal Antonia erőd, Bethesda fürdő, – a Szent Sír templomig, Jézus megfeszítésének és sírba tételének helyszínéig. Azt követően a „Keresztény Zion” az Utolsó Vacsora terme, Dávid Király sírja és Dormitio templom megtekintése. Vacsora, szállás mint előző nap.

6. nap – Holt-tenger

Reggeli után utazás Qumran érintésével a Holt tengerhez, bepillantva a beduinok életébe. Qumran ásatásai az esszénusok életét és a Holt-tengeri tekercsek történetét mesélik el. Azt követően fakultatív felutazás (kb. 20 USD) a Massadara, ahol Heródes egykori erődítményeinek, palotájának a maradványai láthatóak. Rövid Holt-tengeri fürdőzés, majd visszautazás Betlehembe. Vacsora, szállás mint előző nap.

7. nap – Betlehem, Új-Jeruzsálem

Délelőtt megismerjük Betlehemet, a kereszténység egyik legszentebb helyét: Jézus születésének helyszínét (A Születés bazilikája). Hallunk Szt. Jeromosról is, aki itt élt és a Bibliát fordította héberről görögre. Délután a jeruzsálemi városnézés folytatása, ismerkedés Új-Jeruzsálemmel: Knesset, Menora. Azt követően látogatás Ein Karemben, a Magnificat templom megtekintése. Majd utazás a Tel Aviv- Bengurion reptérre. Hazautazás Tel Avivból este 20.25-kor az UP by El-Al LY 2367-es járatával, érkezés Budapestre 22.50-kor a Liszt Ferenc Reptér 2B Termináljára.

Részvételi díj: 345.000 Ft (az ár 1 USD = 290 Ft árfolyamig változatlan)

Szállás, elhelyezés: 4 csillagos szállodákban Nazarethben és Betlehemben, 2-3 ágyas, zuhanyzós szobákban

Ellátás: félpanzió (büfé reggeli és büfé vacsora)


Irodánk minden napra szentmise lehetőséget biztosít.

A túra teljes időtartama alatt magyarul beszélő helyi idegenvezető kíséri a csoportot.

Az ár tartalmazza az utazás költségét, a megjelölt ellátást, idegenvezető költségeit, transzfereket, a TAX-ot, a belépőket és borravalókat.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
FacebookTwitterGoogle bookmark