A száztornyú Prága

Máriavölgyi zarándoklattal

 


Időpont: 2017. április 24-27.
Utazással együtt
4 nap, 3 éjszaka

Utazás: megbízható kényelmes, légkondicionált autóbusszal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel

Útvonal: Pozsony-Máriavölgy-Brno-Prága és vissza

 

P R O G R A M:

1. nap - Mária-völgy

Indulás a szervezés helyéről a kora reggeli órákban. Utazás Rajka-Pozsony útvonalon, a Pozsonytól kb. 20 km-re Északra fekvő Máriavölgybe, a kegytemplom megtekintése. /szentmise/. A kegytemplom és a keresztút csodálatos természeti környezetben fekszik, Pozsonytól 20 km-re. A templomot az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend tagjai, a pálosok tartották fenn. Prágába érkezés az esti órákban. Vacsora, szállás itt. (3 éj)

2-3. nap: Prága

Városnézésünk során megismerkedünk a Moldva-folyó partján elterülő „száztornyú” várossal, mely csodálatos műemlékek kincsestára. A városnézést a várnegyedben kezdjük, mely a cseh állam ezeréves fejlődésének szimbóluma. Itt található a királyi palota, mely évszázadokon át a cseh uralkodók székhelye volt, az impozáns St. Vitus székesegyház, Szent György Bazilika, a híres Arany utcácska. A városnézés folytatása a folyó másik partján elterülő óvárosban: Károly-híd, Hanus mester világhírű óraműve, az Orloj, a barokk Szt. Miklós templom, a gótikus Tyn-templom. A Karmeliták útján találjuk a Győzelmes Szűz Mária templomot, melyben a Prágai Kisjézus szobrocska található (szentmise). Sétánkat a Vencel téren keresztül a Nemzeti Múzeumnál fejezzük be.

Fakultatív ajánlatunk: egyik nap a városnézés után ellátogathatunk egy tipikus cseh sörfőzőbe és megkóstolhatjuk a híres cseh sörök valamelyikét!

4. nap – Telc, Sasvár

Reggeli után elutazás Prágából, útközben megállás Telcben, amelyet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított, séta az árkádos házakkal övezett főtéren. Hazafelé a Nyitra megyei pálos kegyhelyre, Sasvárra látogatunk, amely a Monarchia alatt élte fénykorát. A méltán híres Pieta kegyszobor megtekintése, majd szentmise. Érkezés a késő esti órákban a szervezés helyére.

 

SZOLGÁLTATÁSOK:

Szállás, elhelyezés: Prágában 4 csillagos színvonalas szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás:
félpanzió (büfé reggeli és büfé vacsora)

Részvételi díj: 78.000 Ft

Az ár tartalmazza a szállás, a félpanzió, az idegenvezetés (Prágában fél napos helyi idegenvezető is), az utazás és a szükséges belépők költségeit.

Egyágyas felár: 25.000 Ft
FacebookTwitterGoogle bookmark